İNSAN ZİHNİ VE YAPAY ZEKA

30.06.2019 İNSAN ZİHNİ VE YAPAY ZEKA Öznel bilim İNSANIN bilimidir. İnsanı ele alır ve insanın kendi bilgisine ulaşabilmesini amaçlar. İnsan kendi bilgisine ulaştığında kendisini anlamaya ve çözmeye başlar. Yaşadığı olaylar ve karşılaştığı sorunlara karşı yaptığı eylemlerin arkasındaki duygu ve düşüncelerini fark eder. Bu farkındalık insanın bilincini geliştirir. İnsan bilinci genişledikçe eylemleri yaparken sonuçlarını da düşünür. Yaşamında doğru eylemler yaparak sorunlarını çözer ve rahatlar.

Sahip olduğumuz zihin aslında bir bilgisayar programına benzer. Ancak kıyaslanamayacak kadar üstün bir yapıya sahiptir. Diğer bilgisayar programları gibi kolayca yüklenip silinemez ve üzerinde değişiklik yapılamaz. Ancak dışarıdan ve içeriden programlanabilme özelliğini korur. Ör: Bir insan dışarıdan bir ölüm makinası olarak programlanabilir ve ona kitlesel cinayetler işletilebilir. Bu program aynı zamanda çökme ya da yok olma tehdit ile karşılaştığında kendisini tekrar içten programlayarak koruma özelliğine de sahiptir. Ör: İnsan yaşamında büyük bir sorunla ya da içsel bunalımla karşılaştığında çözümler üretir ve o durumdan kurtulma yolunu bulur.

Zihin dışarıdan programlanabildiği için ROBOTİK bir yapıya sahiptir. Bir robot kumandasındaki düğmelere basılarak ya da sözlü komutlar verilerek yönetilir. Programı gereği verilen bir komut karşısında hangi tepki ya da tepkileri vermesi gerekiyorsa verir. İnsan da yaşamı boyunca önce ailesi sonra çevresinden aldığı bilgilerle ve deneyimlediklerinle dışarıdan programlanır. Bu program yaşamı boyunca gelişir, güncellenir. Bir insanın robotik bir yapay zekâya sahip olduğunu anlamak kolaydır. Üzül düğmesine basarsanız üzülür, sevin düğmesine basarsanız sevinir.

Öznel bilim insanın bilimidir. İnsan zihninin mekanizmalarını ve çalışma sistematiğini açıklar. Bu bilgileri alan kişi yaptığı eylemlerinin farkına vararak bilinçli hareket etmeye başlar. Bilinçli hareket eden kişi sosyal ve iş yaşamında karşısına gelen sorunları çözmekte zorlanmaz ve rahata kavuşur.

YORUMLAR
İlk yorumu sen yap !